Desperat första maj i Gaza

gaza-checkpoint.jpg

Desperationen växer i Gaza. Israels mångåriga stängning av gränsen och det senaste årets ekonomiska sanktioner har ökat arbetslösheten till 85%. Mer än 350 fabriker har tvingats stänga sedan blockaden trädde i kraft. Utan arbete och inkomster är den fattiga remsan helt beroende av bidrag från omvärlden. Människorna i Gaza lider svårt. Läkare har länge rapporterat om undernärda barn. Som svensk, europé och medmänniska skäms jag över det som sker. Det är djupt omoraliskt att fortsätta straffa ett ockuperat och förtryckt folk för att de på demokratisk väg röstade fram en regering – Hamas – som USA och Europa vägrade godkänna.

Nu har palestinierna försökt anpassa sig efter stormakterna och bildat en samlingsregering med representanter från både Fatah, Hamas och oberoende politiker. Ändå uteblir det ekonomiska stödet som Gaza är i omedelbart behov av för att inte en mänsklig katastrof ska inträffa. Ansvariga politiker: Gör något! Nu!

Annonser

1 kommentar

Filed under Okategoriserade

One response to “Desperat första maj i Gaza

  1. p östman

    nåja.. att inte hamas godkänns är väl bara bra med tanke på just det humanitära. De har ju börjat tvinga kvinnor att bära slöja och straffar förälskade par om de kör i samma bil.
    Att bojkotta ett politiskt parti som vill utrota ett annat folk är helt rätt. Någon rättvisa måste det vara. Palestinierna får de högsta ekonomiska bidrag av alla länder. Bättre vore nog att koncentrera sig på hjälp till länder som ej köper vapen för pengarna. Dax att sluta bluna för verkligheten. NU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s