Viktigt prat om det mest hemliga

heba-kotb.jpg
Arabvärlden har fått sin första tv-sexolog.
I sin show ”Viktigt Prat” på satellitkanalen El-Mehwar väjer doktor Heba Kotb, 39, inte för några ämnen. Allt kan diskuteras: kvinnlig orgasm, onani, oralsex och samlagsställningar, aktiviteter som är ”halal”, tillåtna i islam, enligt den beslöjade och frimodiga Kotb – förutsatt att de äger rum inom äktenskapet. Otrohet betraktas som ett brott inom islam. Och att känna sexuell dragning till det egna könet, avfärdar doktor Kotb som en sjukdom, helt i enlighet med islams regelverk. Lärda muslimer bjuds ofta in till tv-studion för att ge islams syn på en aktuell fråga. Just det senare, att pratshowen framstår som ett muslimskt sexrådgivningsprogram, har stött på patrull både i religiöst konservativa som sekulära läger.

-Efter islamska banker, islamskt mode, islamska tv-kanaler, islamska hårfrisörskor, och islamska baddräkter – ska vi nu också behöva ha islamskt sex? frågar sig den feministiska författaren Mona Helmi. ”Nu räcker det!” utbrister Helmi, och betonar samtidigt att sex inte är en religiös fråga, utan ett mänskligt och känslomässigt behov.

Samtidigt köar människor för att få en tid på Hebas sexrådgivningsbyrå i Kairo. ”Sex är en gåva från Gud”, säger Heba Kotb på sin sajt Joy of Life. ”Det är min uppgift att hjälpa människor att bättre ta vara på den gåvan!”
Vill du läsa Dr Kotbs avhandling ”Sexualitet och Islam” som legitimerade henne till sexolog, hittar du den HÄR.

Annonser

1 kommentar

Filed under Islam

One response to “Viktigt prat om det mest hemliga

  1. Jim

    Bravo Mia!

    Are you going to be able to keep all of this up? A great blogg/site, full of all that stuff that we always have to scrounge around for.

    Kul, bra, hang in there!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s